9 juni 2018
10:15

Essinge IK 1

Referat: Norrtulls SK 1 - Essinge IK 1

Lördagsmatch borta mot Norrtull SK på Stadshagens BP 1. Sommaren är här med sol och värme, tur att matchen spelades på förmidagen.

Hela truppen (17 stycken spelare) samlades strax efter 9-tiden och hade en gemensam analys av matchen innan, vad gjorde vi bra och vad kan göras bättre samt en taktikgenomgång. Sedan presentation av laguppställningen med applåder och jubel som avslutades med lagbildsfotografering.

Stadshagen BP år en väl bokad plan på Kungsholmen, vilket får vår del innebar att vi tillsammans med Norrtulls SK fick dela på en gräsplätt på 50 kvm för uppvärmning. Men vad säger man finns det hjärterum så finns det kreativitet och bollkontroll. Spelarna gjorde sitt väl koreograferade uppvärmningsprogram ledd av Jossan och Estrid. Avslutades med snabba bollpass.

Dagen till ära besökte även Christian, vår italienska målvaktstränare matchen.
Den pågående matchen på Karlbergs BP drar ut, domaren på planen verkar obekymrad, våra domare lika så, det spelar egentligen igen roll både NSK och EIK får lika dåliga förutsättningar att värma upp, om vi fick önska så hade vi gärna prövat några skott på Estrid och kanske värma upp lite till.

Matchstart
Vi har vår gameplan, och att vara på tå redan vid avspark. Första halvlek blåste igång och EIK öppnade med bra fart och satte press direkt, fick några bra bollar till våra forwards antingen på djupet eller från vänsterkanten, men NSK hade ett bra försvar, dock inte för att redan efter ca 5 minuter så hade EIK gjort ett mål 0-1 till EIK. HURRA JUBEL.

Men inget ska tas för givet NSK hade ett mycket bra försvar och hade taktik att få till snabb kontringar, vilket det lyckades en hel del gånger. NSK låg med en till två spelare högt och dom var riktigt snabba och skapade mycket problem för backlinjen varje gång dom fick bollen.

EIK läste deras spelidé och vi blev tvingade att ha ett extra bevakning på deras supersnabba forward. Det visade sig vara klok, så fort hon fick bollen och vi hade backlinje högt upp så blev det rejäla kontringar, ibland så behövdes det tre för att stoppa henne…. och en målvakt.

Estrid storspelade även denna match, hon fick verkligen visa upp sina fina kvalitéer, både att läsa spelet, och vara passningsbar, vända kant och starta anfallen, göra utrusningarna och räddningar. Samspelet mellan backarna och målvakt är superfin och tryggt, allt handlar om tillit.

Vi fortsätter att hålla hög press och de ena anfallet efter det andra slutar med ett skott mot mål eller bredvid mål. Vi hade faktiskt flera möjligheter att direkt efter utspark göra mål…. men NSK målvakt var rätt placerad. Spelet fortsätter och vi hinner lägga in bollen bakom deras målvakt en gång till innan halvlek. 0-2 EIK… JUBEL, Hurra! Applåder från läktaren, dagen till ära säkert 20-30 stycken vuxna och syskon.

Halvlek
Samtalet i pausen, NSK är enbart 11 spelare, de har inga avbytare, vilket kommer att vara vår fördel. Vi gör som vi gjorde förra veckan, springer till vi spyr (om vi måste) byter och ladda med vatten, ut och spela, i dag har vi för första gången lyxen att ha fem avbytare. Vi försöker att få ned bollen på marken och rulla bollen, vi kommer att tjäna på det.

Andra halvlek
Spelet fortsätter, NSK är disciplinerade och kämpar på, vi har lyxen att kunna ta ut oss och byta, i värmen så kommer det vara en av de viktigaste parametrarna, vi kan spela hårt och bibehålla samma tempo hela matchen medans NSK måste backa hem då orken och värmen gör sitt.

EIK fortsätter och snart ligger bollen i deras mål ännu en gång 0-3 EIK roligt, applåder och hurrarop från läktaren och på planen. Det som är roligt med F04 är att vi blir ännu mer motiverade att göra fler mål, att backa hem och spela defensivt är inte vårt spel, vi tycker att det är kul att göra mål.

En del av spelet spelas på mittfältet, backarna och mittfältarna får kämpa för att vinna boll vilket vi gör det flesta gångerna, om vi inte gör det innan första studs så tar vi den på andra studsen, och startar anfall efter anfall. Publiken fick även se fina nedtagningar på bröstet och en hel del nickar mellan spelarna, det är självförtroende.

EIK provar skott, en i stolpen, en strax över ribban, och NSK målvakt fick verkligen arbeta.
Värmen och vårt tempo ger resultat 0-4 efter ett anfall och en andravåg, bollen ska in och jag vet inte hur många spelare försökte, men till sist så gick bollen in. HURRA, JUBEL

Bytena görs hela tiden, spelarna ”jag är inte trött ännu” , tränaren ”drick vatten, vi byter in dig snart igen” Vilken ska vi ge det gröna kortet till, alla sa nr 26 i NSK, hon är sjysts, arbetar hårt och spelar uppoffrande som back.

Vi forsätter i samma anda, vi har roligt vi spelar som ett lag. Det innebär att trotts att det är fem minuter kvar fortsätter med högt tempo, glada och med upp-åt-puffar. Vi skördar med ännu ett MÅLL Hurra och Jubel 0-5 till EIK.

Det kan vara max en- två minuter kvar på matchen och vi slappnar inte av, vi pressar ned hela NSK i deras straffområde och nu är nog hela EIK där också förutom någon back och målvakt. Vi får in en boll från vänster och där finns två-tre EIK spelare beredda att lägga in bollen, men i all tumult så fick en av NSK:s beckar bollen först på sin fot och den for in i eget mål. 0-6 EIK Hurra. Vilket även det blev slutresultatet.

Vi alla tre tränare Sofia, Niklas och Robert är väldigt stolt och nöjd med matchen.
Jag är helt övertygad om att även publiken tycker att det bjöds på fin underhållning.
Nu är det bara en match kvar innan sommaruppehållet och det är borta mot FK Bromma.